Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Wij, Yvonne en Jan, hebben sinds 1984 honden. Onze 1e hond was een blonde Bouvier. We kregen haar als herplaatser op een leeftijd van 1½ jaar. In 1990 kwamen we in contact met de Newfoundlander
(kijk op www.foekjuffer.nl).

In de jaren daarop volgend kwamen meer honden, waaronder de Ierse Wolfshond, in ons leven.

In 1994 hebben wij een dierenpension overgenomen. Naast het pension zijn wij ook en trimsalon gestart. Daarnaast zijn wij gespecialiceerd in het gedrag van honden                   (kijk op www.wijdeblik.nl)

In die tijd kregen wij ook Ierse Wolfshonden in pension. Wij vielen als een blok voor dat Ras.

In 2003 konden wij ons 1e Iertje, Pynthy, verwelkomen. Een dijk van een hond en de clown in onze, inmiddels uit 10 honden bestaande, roedel.
Niets was haar te dol en ze had maar 1 motto: spelen, spelen en nog eens spelen.

Helaas is zij niet oud geworden. Ze had een stuk nylon riem doorgeslikt. Deze was vast komen te zitten in de darmen. Ze had de operatie goed doorstaan. Echter later op die dag werd zij, tot onze grote ontsteltenis, dood aangetroffen in de recoverykennel bij de dierenarts. Ze was 14 maanden oud geworden.

Het bloed bleef kruipen. Op shows, die wij veel lopen met onze Newfoundlanders, zochten wij altijd de Ieren op. Jammer genoeg wordt rasgroep 10 en 2 niet vaak tegelijk geshowd. Na jaren rustig om ons heen
kijkend en niet gericht op zoek te zijn geweest, kwam ons nieuwe Iertje,
Meadhbh (uitspreken en roepnaam Mave) in 2008 op ons pad.

Om haar heen meenden wij een leuke informatieve site te moeten bouwen, want ook onze Mave is en wonderbaarlijke Ier. Op dat moment lekker in de groei, slopend, ondeugend en uitdagend en heel lief.

In 2009 kwam ons 2e Iertje Ciarnait bij ons. Eveneens als Mave een gangmaakstertje. Beide meiden passen zeer goed in onze roedel en brengen veel leven in de brouwerij.

Uit het nest van Mave hebben wij onze Ieren-reutje Aghmhor aangehouden. Een hele lieve, zachtaardige en onderhoudende reu. Door omstandigheden hebben wij de nest-zus Famke terug moeten nemen. Zij is liefdevol opgenomen in de roedel en heeft haar plaats gevonden.

Als U net als ons zo enthousiast bent en heeft U vragen, omerkingen, tips of interesse in onze Iertjes, mag U ons altijd bellen of mailen.

scrollen voor
meer info

Last update: 12.11.2021
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu